Oradea: Punct final în cazul „boschetarul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de crimă, victima Aurel Otvos i-a aplicat suspectului o bătaie soră cu moartea. Andrei Galoş a fost lovit cu un par de lemn.

La aproape două săptămâni de la comiterea crimei, principalul suspect a intrat pe mâinile poliţiştilor. „A fost prins de patrula de la Ordine Publică. Se afla într-un bar de pe strada Aluminei. Consumase băuturi alcoolice, dar nu a opus rezistenţă în momentul reţinerii”, a declarat în această dimineaţă comisarul-şef Laviniu Poinar, adjunct-şef al Poliţiei Municipiului Oradea.

De 16 ani trăieşte pe străzi

Principalul suspect se numeşte Andrei Galoş. S-a născut în localitatea Borsec în 1953. Când a ajuns în Oradea, în 1984, s-a angajat ca sudor. Un an mai târziu, Andrei Sarpadki s-a căsătorit cu Livia Galoş, care în 1993 intentează acţiunea de divorţ. Apartamentul în care locuiau i-a revenit soţiei, care a decis să îl despăgubească şi i-a achitat 2.500 de lei. De 16 ani, bărbatul locuieşte pe străzi, iar din 2007, s-a stabilit într-o colibă, pe malul pârâului Peţa, în apropierea hypermarketului Real.

O viaţă de coşmar

În aprilie 2008, în comunitatea boschetarilor a ajuns Aurel Otvoş, un bărbat violent care tocmai fusese eliberat din închisoare după ce ispăşise o parte a pedepsei pentru omor. Bătăile erau la ordinea zilei. Andrei Galoş n-a scăpat de acest tratament. Cu trei săptămâni înainte de comiterea crimei, Galoş fusese bătut cu cruzime, cu un par de lemn peste picioare, de cel pe care avea să-l omoare. În data de 31 septembrie, cei doi au consumat vin şi spirt împreună. La scurt timp după aceasta, victima a încercat să fure o bicicletă. A fost surprins de unul dintre paznicii centrului comercial Real. A fugit pe malul pârâului, unde i-a reproşat lui Andrei Galoş faptul că nu i-a sărit în ajutor. A urmat o bătaie cruntă, iar suspectul a scos un briceag, i-a despicat buza victimei, l-a străpuns pieptul şi apoi i-a tăiat gâtul. A dormit lângă victimă, care a fost descoperită trei zile mai târziu de câţiva trecători. Acum a primit mandat de arestare şi ar putea rămâne în închisoare pentru omor, între 10-20 ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite