Provocați la mișcare pentru o viaţă sănătoasă, cu ocazia Oradea Running City Day

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Sportiv Xterra Bihir, Federația Română de Atletism și Primăroa Oradea organizează în data de 18 septembrie prima ediție a concursului Oradea Running City Day. Evenimentul  este dedicat tuturor categoriilor de vârstă și are ca scop promovarea mișcării și a sportului ca rețetă pentru o viață sănătoasă.

Cel mai ușor traseu conceput a fost pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani. Ei au ocazia să-și testeze rezistența pe traseul de 1.000 de metri.  Cei mici vor alerga pe ruta Teatrul de Stat-Facultatea de Medicină-Parcul Traian- strada Bicazului, Nicolae Jiga-Roman Ciorogariu, Ady Endre. Orădenii care au mai mult de 13 ani pot opta pentru „cursa populară", care se desfășoară pe o lungime de 4,5 kilometri, iar cei care se simt în stare să răspundă unei adevărate provocări, se pot înscrie la semimaratonul de 21 de kilometri.

Ștafetă pentru firme

Pentru a spori popularitatea organizatorii au decis să să organizeze și două ștafete semimaraton, pentru orădenii care vor să alerge în echipă și pentru firmele care vor să-și trimită angajații la un team-building inedit.  În primul caz ștafeta se predă dup primii 10,5 kilometri parcurși. În cazu companiilor, ștafeta se predă la kilometrul 5, la kilometrul 10 și la kilometrul 15, timpul limită de terminare a cursei pentru cei doi coechipieri fiind de trei ore.
Taxele de înscriere costă între 20 de lei (cursa populară) și 150 de lei ( șatfeta firmelor), participarea copiilor fiind gratuită.  Jumătate din banii strânși la Oradea City Running Day ajung sub formă de grant la ONG-urile din Bihor care sprijină mișcarea ca stil de viață.
În plus, regulamentul prevede că și spetatorii pot face donații. Astfel, fiecare spectator își poate alege un alergător pe care să-l susțină, iar banii oferiți de susținător vor ajunge tot la ONG-uri.
Orădenii sunt așteptați să se înscrie până în data de 15 septembrie, completând formularele de pe siteul oradeacityrunningday.ro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite