Prorectorul Universității Babeș-Bolyai, Doctor Honoris Causa la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bocșan
Nicolae Bocșan

Nicolae Bocşan, prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, va primi astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea. Ceremonia de decernare a titlului va avea loc în Aula Magna, de la orele 12.00.

Peste douăzeci de personalități au primit în acest an titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea din Oradea, cel mai recent fiind exemplul lui Gheorghe Benga, distins săptămâna trecută. Nicolae Bocșan primește titlul de Doctor Honoris Causa la inițiativa Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale, în semn de recunoaștere a modului în care a sprijinit facultatea de istorie de la Oradea.

Lucrări publicate

Prorectorul Universității Babeș-Bolyai a publicat peste 160 de lucrări științifice, printre care „Contribuţii la istoria iluminismului românesc" (1986), „Memorialistica revoluţiei de la 1848 în Transilvania"(1988), „Franţa şi Banatul 1789-1815" (1994), „Biserica Română Unită la Conciliul Ecumenic Vatican (2001), „Şcoală şi comunitate în secolul al XIX-lea. Circulare şcolare bănăţene (2002), „Istoria modernizării României 1800-1918" și altele.

Premiat

Nicolae Bocșan este membru al Comisiei de Istoria Relaţiilor Internaţionale a Comitetului Internaţional de Istorie și membru corespondent al Academie européenne des sciences, des arts et des letters. În 1986 a primit premiul „Nicolae Bălcescu" al Academiei Române, pentru monografia „Contribuţii la istoria iluminismului românesc" și premiul „Gheorghe Bariţiu" al Academiei Române pe anul 1994, pentru lucrarea „Franţa şi Banatul 1789-1815".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite