Proprietarii garajelor din centrul orașului declară război municipalității orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarea parcare supraetajată lasă aproape 50 de orădeni cu maşina în stradă. Câteva zeci de riverani care locuiesc pe strada Republicii din Oradea se află, de mai bine de o săptămână, în război cu autorităţile locale.

Municipalitatea a dispus demolarea garajelor în locul cărora va fi construită noua parcare supraetajată. Cei aproape 50 de locatari au investit sume uriaşe în amenajarea garajelor, iar o parte au plătit chiria, aproape 6.000 de lei, pentru un an întreg. „Este ridicol ce vrea primăria să facă. Noi am fost anunţaţi doar printr-o notificare, nu ne-a spus nimeni personal că trebuie să ne demolăm garajele”, a spus Dragoş Lascău, responsabilul de asociaţie.


Parcare în locul garajelor


„În locul garajelor vor să construiască parcarea pentru noul spital, dar nu au niciun plan concret. Ne-au anunţat că dacă nu vom demola singuri garajele vor veni ei cu buldozerele şi le vor demola”, a mai spus Lascău.Proprietarii de garaje au depus numeroase sesizări, chiar şi o ordonanţă prezidenţială prin care au solicitat suspendarea notificării, dar nu au primit niciun răspuns oficial. În cazul în care municipalitatea nu va rezolva situaţia, până joi, riveranii ameninţă că vor duce problema în instanţă. De cealaltă parte, aleşii locali spun că situaţia nu are cale de întoarce şi că orădenii care au garaje în locul în care urmează să fie amenajată parcarea supraetajată va trebui să se obişnuiască cu ideea. „Noi nu am fost înştiinţaţi cu privire la demersurile locatarilor, astfel că nu putem anula notificarea. Primăria încearcă să găsească o soluţie pentru rezolvarea situaţiei în termeni amiabili”, a precizat Petri Csilla, purtătorul de cuvânt al primăriei.

cifre
5,4 milioane de euro este valoarea totală a parcării supraetajate, care va fi construită în 18 luni.

Noi am ne-am montat inclusiv o barieră, din banii noştri, care a costat 2.300 de euro.
Dragoş Lascău, responsabil asociaţie

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite