Proprietarii bolizilor de lux, clienţii poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitezomanii nu ţin cont de limita de viteză şi rulează de parcă ar fi singuri pe şosele
Vitezomanii nu ţin cont de limita de viteză şi rulează de parcă ar fi singuri pe şosele

Aproximativ un sfert din totatul amenzilor aplicate de poliţiştii de la rutieră sunt achitate de şoferii vitezomani. „Liniuţele” sau cursele de maşini se organizează ocazional, noaptea, pe Şoseaua Borşului. Poliţiştii au oprit o astfel de acţiune, la sfârşitul lui 2009.

Poliţiştii au intervenit în urma unui apel prin 112. Era vineri, 27 noiembrie, în jurul orei 23. De la celălalt capăt al firului, o voce sesiza faptul că pe Şoseaua Borşului, în apropierea fostei vămi Oradea se pregătea o cursă de maşini. 30 de persoane se adunaseră în apropierea unei staţii de carburanţi. După intervenţia mascaţilor şi a celor două echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere, oamenii s-au îmbarcat în maşini şi au părăsit zona. „Şoseaua Borşului este preferată pentru că drumul este în stare bună”, ne-a declarat comisarul-şef Dorin Sava.

Cu viteză pe şoselele din judeţ
Dacă în Oradea, zonele preferate de vitezomani sunt Calea Sântandreiului şi Şoseaua Borşului, în afara localităţii, conducătorii auto sfidează legea. Pe Drumul Naţional 1, un cetăţean maghiar a fost descoperit în timp ce rula cu 107 kilometri pe oră într-o zonă în care limitarea de viteză era de 50 kilometri pe oră. „În data de 4 ianuarie, un tânăr de 30 de ani din Zalău a rămas fără permis pentru 90 de zile după ce a fost depistat în timp ce rula cu 102 kilometri pe oră în localitatea Tileagd”, a spus inspectorul principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Sute de amenzi şi permise suspendate
Sfârşitul de săptămână a confirmat realitatea pe şoselele din Bihor. 250 vitezomani au fost sancţionaţi de către agenţii de circulaţie care au acţionat pe Drumurile Naţionale 76 şi 79 cu radare dispuse în cascadă. 24 de şoferi au rămas fără permise, iar statisticile sunt îngrijorătoare. „Aproximativ 25% dintre amenzile pe care le aplică poliţiştii sunt pentru depăşirea limitelor legale de viteză”, a completat comisarul-şef Dorin Sava.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite