Proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare a fost oprit din lipsă de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea nu mai are banii necesari continuării lucrărilor de extindere a rețeleu de alimentare cu apă și canalizare, deoarece Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor nu a mai finanțat proiectul, restanțele către constructori fiind de peste 8 milioane de lei.

Peste o sută de străzi din Oradea, din șase cartiere, sunt cuprinse în proiectul de extindere a alimentării cu apă și a canalizării. Din cauză că nu sunt bani, o parte din lucrările realizate până acum au fost decontate doar parțial.

Valoarea investiţiei este de peste 46 de milioane de euro. "Pentru finanţarea programului, între Ministerul Mediului si Gospodăririi Apelor şi municipiul Oradea s-a încheiat o convenie pe o perioada de patru ani (noiembrie 2006-noiembrie 2009), în scopul finanţării extinderii sistemului de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare. Ponderea asistenţei acordate de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor este de 75% din cheltuieli, iar diferenţa de 25% (12.000.000 Euro) este asigurată printr-un credit bancar contractat de Compania de Apă Oradea, în baza acordului de împrumut iulie 2007 semnat cu BERD.

Lucrările contractate cu finanţare de la Ministerul Mediului, în valoare de peste 90 de milioane de lei,  fără TVA, au fost realizate în proporţie de 63%, diferenţa urmând să fie executată în momentul asigurării finanţării. "Lucrările realizate efectiv, au fost decontate parţial, la ora actuală înregistrându-se o restanţă la plata constructorilor de peste 8 milioane de lei inclusiv TVA", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

"Lucrările finanţate din creditul BERD fac obiectul Contractului de execuţie semnat la data de 1 iunie 2009 între Compania de Apă Oradea şi Selina, în valoare de 9.846.286,34 Euro fără TVA. Lucrările au început la 21iulie 2009, iar termenul de finalizare este 20 iulie 2010", se mai arată într-un comunicat al municipalității.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite