Oradea: Proiectele de mediu ale Oradei vor fi deblocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Proiectele de mediu ale Oradei vor fi deblocate
Oradea: Proiectele de mediu ale Oradei vor fi deblocate

Ministerul Mediul caută soluții pentru deblocare proiectelor de mediu ale Oradei, pentru a putea accesa alte fonduri comunitare.

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a spus că proiectul de alimentare cu apă și canalizare, început în 2006 este într-un impas. „S-a creat un blocaj din cauza lipsei de finanțare. Sper ca în două săptămâni să găsim bani pentru continuarea acestui proiect care are legătură cu un al proiect de mediu finanațat prin Programul Operațional Sectorial”, a spus Nemirschi. Proiectul are o valoare de 106 milioane de euro, dar ministerul a plătit până acum doar 42 de milioane. „În lege există o precizare care spune că decontările se fac în limita bugetului disponibil în fiecare an. Anul acesta suntem mai strâmtorați”, a adăugat Nemirschi.

Nemirschi este mulțumit de numărul și calitatea proiectelor depuse de cetățenii, firmele și administrațiile bihorene. Speră ca ministerul să aibă și bani pentru a le finanța.

Pentru programul de parcuri și spații verzi Bihorul are anul acesta șapte proiecte aprobate, iar pentru Casa Verde are opt proiecte ce urmează să fie evaluate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite