Proiect de aproape 300.000 de euro, pentru transportul transfrontalier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursă OTL către Ungaria
Cursă OTL către Ungaria

Zona Metropolitană Oradea (ZMO) a semnat în această săptămână contractul de finanţare al proiectului transfrontalier „Planificarea unui sistem de transport cu impact transfrontalier la nivelul polilor urbani Oradea şi Debrecen". Proiectul a fost depus în urmă cu un an și este în valoare de aproape 300.000 de euro.

Punctul de plecare al acestui proiect rezidă în lipsa unor date precise cu privire la mobilitatea cetăţenilor, existenta unei repartizări modale dezechilibrate, circulaţia excesiv direcţionată de-a lungul principalelor artere, concentrarea activităţilor şi extinderea urbană care au cauzat apariţia unei mobilităţi "forţate" precum şi inexistenţa unei reţele integrate de transport metropolitan la nivelul celor două aglomerări urbane. În fiecare oraş, vor fi realizate studii complexe, folosind aparate performante de analiză a traficului, atât cel rutier, cât şi cel în comun. În baza acestora, se va putea constata dacă este fezabil să se creeze un sistem metropolitan de transport în comun, dar şi dacă există cerere pentru crearea unor curse între cele două oraşe.

 Crosstrans

Proiectul, denumit și „Crosstrans", are ca obiectiv general dezvoltarea sistemelor locale de transport în Oradea şi Debrecen prin realizarea unor studii în privinţa traficului. „Cele două studii de mobilitate, care vor fi realizate în cele două oraşe vor include numărarea şi analiza traficului în oraşele Oradea şi Debrecen, inventarierea şi analiza mobilităţii pasagerilor pe reţelele de transport public local, analiza facilităţilor de parking, piste ciclabile şi zone pietonale, ale aspectelor de siguranţă în circulaţie, accesibilitate şi mediu. De asemenea, vor fi colectate şi analizate date cu privire la integrarea transportului extern în cel local", se arată în comunicatul transmis de către ZMO. De asemenea, se vor realiza planuri de dezvoltare a transportului local , care vor lua în calcul extinderea sistemelor de transport public, în baza analizelor cost-beneficiu pe fiecare traseu în parte.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite