Programul "Fructe în școli" ar putea crește interesul agricultorilor pentru culturile ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Bihor consideră că programul "Fructe pentru şcoli", pentru care Uniunea Europeană a alocat țării noastre 9,6 milioane de euro pentru anul școlar 2010-2011, ar putea crește intereseul agricultorilor bihoreni pentru culturile ecologice de fructe.

La ora actuală, în judeţul Bihor avem înregistrate la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor 26 de hectare de livezi de măr în sistem ecologic, producţia obţinută pe aceste suprafeţe putând fi de aproximativ șase sute de tone. Cantitatea ar putea acoperi o parte din necesarul de consum, însă interesul pentru acest program finanţat din fonduri UE cu siguranţă că ar stimula interesul şi altor fermieri de a se îndrepta spre o agricultură ecologică", spune Nicolae Hodișan, directorul coordonator al DADR Bihor.

Potrivit acestuia, un criteriu de departajare a ofertelor pentru programul finanțat de UE, ar putea fi stabilit de avantajul merelor ce provin din ferme ecologice. "Astfel s-ar stimula interesul pentru agricultură ecologică şi implicit pentru o alimentaţie mai sănătoasă, începând de la această vârstă fragedă", crede Hodișan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite