Protecția Consumatorilor și Direcția de Sănătate Publică verifică merele date elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii primesc câte un măr pe zi
Copiii primesc câte un măr pe zi

Prefectura Bihor a solicitat să fie făcute verificări în toate școlile din județ, după ce s-a constatat că în două unități din Oradea merele distribuite prin programul "Fructe în școli" sunt foarte mici și transportate în condiții neigienice.

Prefectul Gavrilă Ghilea a constat nereguli la Școala nr. 11 din Oradea și Școala "Olea Doamna" și a anunțat că a sesizat Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și Direcția de Sănătate Publică.

În urma unor controale efectuate în două şcoli din Oradea, prefectul Gavrilă Ghilea a anunţat că a sesizat OPC şi va sesiza Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică cu privire la modul în care se derulează programul "Fructe în şcoli". Ghilea susţine că merele distribuite în Şcoala nr. 11, respectiv în Şcoala "Oltea Doamna" sunt foarte mici şi transportate în condiţii neigienice.

Controale în județ

"Am fost să văd cum sunt distribuite cornul, laptele şi mărul în câteva școli şi am avut o surpriză neplăcută. Acest program, cel puţin cum se pune în practică în municipiul Oradea, este bătaie de joc. Merele sunt foarte mici şi sunt distribuite în condiţii necorespunzătoare. Sunt şi nespălate", a declarat ieri prefectul. "Nu cred că un măr de asemenea dimensiuni este suficient pentru un copil. Voi cere să se facă verificări în tot judeţul modul de aplicare a programelor", a conchis  Ghilea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite