Profesorii preuniversitari din Bihor au suspendat greva, de ziua copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Luca, inspector general Inspectoratul Județean Școlar Bihor
Dorel Luca, inspector general Inspectoratul Județean Școlar Bihor

Mai puțin de zece la sută dintre profesorii preuniversitari bihoreni și-au exercitat luni dreptul legal la grevă. Astăzi, până și ei au renunțat la această formă de protest și s-au întors la muncă.

Ca urmare a notificărilor Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor şi a FEN- Sindicatul Liber Independent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida" din Oradea, greva generală a personalului din învăţământul preuniversitar de stat bihorean a fost suspendată începând cu data de astăzi. Potrivit informațiilor transmise de către Dorel Luca, inspector școlar general în Bihor, peste 900 de angajaţi din sistemul educaţional bihorean, din totalul de  peste 10.200, şi-au exercitat dreptul legal la grevă. „Numărul de angajaţi care au participat la grevă  reprezintă un procent de 9%", a subliniat Dorel Luca.

Bac

Pentru proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, a  bacalaureatului 2010, s-au înscris aproape 7.000 de elevi. Dintre aceștia, la circa 200 le-a fost  recunoscută sau echivalată proba de bacalaureat. „Peste 180 de elevi au absentat, iar 6.594 au fost prezenţi", a contabilizat Dorel Luca.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite