Oradea: Profesorii plătesc materialele didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Profesorii plătesc materialele didactice
Oradea: Profesorii plătesc materialele didactice

Învăţătorii şi profesorii care-şi respectă elevii şi meseria sacrifică din banii şi timpul lor pentru a obţine rezultate bune.

Clasele sunt deja pregătite pentru prima zi de şcoală. Învăţătorii şi profesorii au scris urările de bun venit pe tablă, au aranjat manualele pe bănci şi aşteaptă deschiderea noului an şcolar. Cei care au clase mai mari au făcut curăţenie în laboratoare cu ajutorul elevilor cărora le sunt diriginţi. Cât despre materialele şcolare de care au nevoie, anul acesta majoritatea le cumpără pe cheltuiala lor. „Dacă ai o clasă bună eşti foarte solicitat pentru că trebuie să lucrezi cu ei la un alt nivel”, spune învăţătoarea Maria Fora. Manualele sunt orientative. Clasa pe care o am acum a venit cu un nivel ceva mai ridicat încă de anul trecut şi nu vreau să-i duc un pas înapoi”, explică ea.

Cadrele didactice au nevoie de sprijin

Maria Fora a petrecut suficient timp cu alegerea manualelor, iar acum caută materialele didactice cele mai potrivite pentru năzdrăvanii din clasa ei. „Din fericire acum există xerox şi sunt scutită de un volum destul de mare de muncă. Acum dau bani pe hârtie colorată, planşe adecvate lecţiilor care vor urma şi altele”, povesteşte ea. Din când în când mai primeşte câte o mână de ajutor de la părinţii copiilor. „Unii părinţi mai cumpără cartoane sau hârtie colorată pentru toată clasa. Este un ajutor binevenit şi pentru mine şi pentru copiii mai modeşti”, spune dascălul.

Pregătire obligatorie pentru dascăli
Profesorii trebuie să se pregătească pentru a face faţă curiozităţii elevilor. Pe lângă programa şcolară, ei trebuie să se pregătească suplimentar pentru a ajuta copiii să evolueze. Pentru a nu scoate prea mulţi bani din buzunar cu materiale didactice scumpe, ei îşi folosesc toată creativitatea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite