FOTO Profesorii orădeni cer căderea Guvernului, dar nu vor să vorbească cu prefectul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au protestat joi după-masă, în fața Prefecturii. Aproape 300 de oameni au cerut căderea Guvernului și demisia președintelui, dar au refuzat să stea la masa dialogului cu prefectul Gavrilă Ghilea. 

Sute de dascăli s-au adunat în Parcul Traian ca să-și spună nemulțumirile și să scandeze lozinci împotriva conducerii țării. „Demisia!", „Hoții, mincinoșii!", precum și clasicele „Ieși afară , javră ordinară" au fost principalele „sloganuri" adresate Guvernului. Chemați la un dialog deschis de către prefectul Gavrilă Ghilea, dascălii au refuzat senini discuția.

„Dialogurile deschise au luat sfârșit în urmă cu doi ani. Prefectul nu ne poate ajuta, pentru că cei care iau deciziile sunt la nivel central. Portestul nostru este legat de dorința de a ne alia cu protestele de la nivel național", a explicat liderul de sindicat din Bihor, Ioan Țenț. Mai apoi oamenii s-au apucat să strige „Noi v-am educat, voi ne-ați furat!".

image
image
image

Click pe fotografii pentru mai multe imagini de la protest!

PSD alături de profesori

Dascălilor orădeni li s-au alăturat și câțiva membri ai PSD Bihor, care însă au spus că nu s-au prezentat la protest în calitate de membrii de partid, ci ca să-i susțină moral pe profesori. „Scopul nostru este de a ne alătura celor nemulțumiți. Nu să facem campanie", a spus Emilian Pavel, din partea PSD Bihor.      

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite