Profesorii din Bihor au şansa de a deveni formatori în domeniile tehnice şi vocaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de profesori din Bihor se pot certifica, gratuit, ca Formatori pentru adulţi, pe profilurile tehnic şi vocaţional. Cadrele didactice care urmează cursul REForm Transilvania sunt evaluate și validate pentru a preda adulților.

Aproximativ 100 de dascăli din judeţul Bihor au aflat cum se pot înscrie în proiectul „ReForm Transilvania". Prin acest proiect cadrele didactice vor fi evaluate şi validate ca Formatori şi ulterior vor putea preda adulţilor. Dascălii care nu deţin încă astfel de competenţe, tot prin intermediul proiectului, pot participa la cursuri de formare profesională pentru aceeaşi ocupaţie de Formator. „ReForm Transilvania" se adresează în principal cadrelor didactice din unităţile de învăţământ tehnic şi vocaţional din regiunile Nord-Vest şi Centru (Macroregiunea 1 Transilvania).

Proiect pentru șapte județe

Inspectoratele Şcolare Judeţene din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, Casa Corpului Didactic din Sibiu şi Institutul Regional de Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT) din Cluj, au demarat în noiembrie 2010 proiectul „ReForm Transilvania", un proiect în valoare de peste 11 milioane de ron, finanţat prin POS DRU. Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni. În total, din grupul ţintă fac parte 1450 de persoane care lucrează în învăţământ în peste 80 de unităţi şcolare din cele opt judeţe transilvănene implicate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite