Producătorii de carne de pasăre și de porc s-au constituit în grupuri, pentru a beneficia de subvenții

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Primele două grupuri de producători din județul Bihor au fost înregistrate la Direcția Agricolă la sfârșitul săptămânii trecute. Este vorba de grupul producătorilor de carne de pasăre și ouă și de carne de porc.

"Mai sunt în curs de constituire alte trei grupuri dintre care 2 pe cereale si unul pe legume-fructe, dorindu-ne ca şi alţi producători agricoli să înţeleagă opoportunitatea şi avantajele pe care le conferă aceste forme asociative, utilizate pe larg în Uniunea Europeana şi în întreaga lume", spune Nicolae Hodișan, directorul coordonator al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Bihor.

Potrivit sursei citate, grupurile de producători care au obţinut recunoaşterea Ministerului Agriculturii beneficiază de posibilitatea de sprijin financiar nerambursabil în primii 2 ani, câte 5% din valoarea producţiei comercializate, în anul 3, de 4%, în anul 4, de 3% iar în anul 5, de 2%. Totodată, membrii acestor grupuri de producători beneficiază de bonificaţii importante la acordarea punctajului pentru obţinerea finanţărilor din fonduri UE.

Județul Bihor a fost printre puținele din țară în care nu funcționau astfel de grupuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite