Procurorul orădean Călin Roman este judecat pentru ultraj, după ce și-a agresat superiorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul orădean Călin Roman a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj. Acesta este acuzat că l-a agresat pe superiorul lui, procurorul Viorel Gavra. Procesul magistratului va fi judecat la Curtea de Apel Oradea.

"Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului  de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului Roman Călin Gheorghe, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Și-a amenințat și agresat superiorul

Potrivit documentului, Călin Roman, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în timp ce se afla pe holul instituției, l-a acostat pe şeful său ierarhic, procurorul Viorel Gavra (foto), "pe care l-a prins de gât şi asupra căruia a exercitat acte de violenţă fizică", pe motiv că superiorul i-ar fi reproșat o serie de deficiențe profesionale, în întocmirea unei informări, datată 1 iunie 2009.

Potrivit anchetei făcute de PICCJ, la câteva minute după  ce l-a agresat pe Gavra, Călin Roman, a intrat în biroul acestuia și l-ar fi amenințat că-i va distruge cariera. "Este de menţionat faptul că actele de agresiune fizică, insultă şi ameninţare au fost comise de inculpat ca o reacţie de răzbunare pentru actele anterioare îndeplinite cu bună credinţă, în exerciţiul funcţiunii şi în temeiul prerogativelor de şef ierarhic pe care partea vătămată le avea", se mai arată în comunicat.

Riscă suspendarea din funcție

Procurorul Călin Roman riscă să fie suspendat din funcție, pe perioada procesului. "La sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție procurorul riscă suspendarea din funcție pe perioada procesului", a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea, Cecilia Morariu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul Călin Roman nu a putut fi contactat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite