Soţia prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor este implicată într-un caz de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Gal, soţia lui Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor este implicată într-un caz de trafic de influenţă. Femeia se pare că avea legatură cu Rodica Berta Mangra, cea care a promis intervenţii pe lângă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost trimisă în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Oradea.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Rodica Berta Mangra le-a cerut la doi orădeni, în luna octombrie a anului trecut, suma de 20.000 de euro şi o grasonieră, ca să obţină soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi sau judecaţi. Femeia promitea că va vorbi cu magistraţi şi procurori, printre care şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal, Viorel Gavra, „în vederea obţinerii unor soluţii favorabile în dosarele penale în care denunţătorul era fie cercetat, fie condamnat nedefinitiv". Culmea este că femeia nici măcar nu avea legăturile pe care promitea să le folosească pentru a face lobby la Parchet.

Alături de orădeancă, în dosarul de trafic de influenţă mai sunt implicate şi alte două persoane: Mariana Gal şi Andrei Simon. Cea de-a doua femeie i-ar fi convins pe denunţători că banii şi garsoniera pretinsă de Mangra Rodica Berta le pot asigura soluţii favorabile în dosarele penale în care sunt vizaţi.

Bărbatul implicat, Andrei Simon, a pretins celor doi orădeni sumele de 200 de lei şi 1.000 de euro, susţinând că are influenţă asupra şefului Poliţiei Române şi asupra unor magistraţi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi Curtea de Apel Oradea, în schimbul promisiunii că îi poate ajuta să obţină verdicte uşoare.

„La data de 9 ianuarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei Mangra Rodica Berta pentru 24 de ore, iar la data de 11 ianuarie 2012, Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a acesteia pentru 29 de zile, măsură ce a fost prelungită", se spune într-un comunicat emis de către Direcţia Naţională Anticorupţie.   

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite