Procesul fugii din țară a lui Omar Hayssam, amânat din nou, până la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă: Arestarea lui Omar Hayssam
Foto arhivă: Arestarea lui Omar Hayssam

Joi a avut loc o nouă amânare în cazul procesului lui Omar Hayssam, care se judecă la Curtea de Apel Oradea. Controversatul judecător Traian Munteanu a hotărât că Hayssam trebuie citat din nou, având în vedere că inițial acesta a fost citat în localitatea sa natală din Siria, și nu la peniteciarul Adra din capitala Damasc. Procesul va fi reluat în luna martie a anului viitor.

Judecătorul a dispus efectuarea unor demersuri la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru ca dosarul secretizat să fie transmis la Oradea şi pus la dispoziţia instanţei, după ce Traian Munteanu și doi avocați au primit certificate de securitate, care le permit accesul la informații clasificate,  emise de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) . Magistratul a solicitat de asemenea desecretizarea dosarului.

Refuză să colaboreze

Avocatul lui Omar Hayssam, Ionel Haşotti, s-a declarat nemulțumit de faptul că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră nu i-a acordat acces la un raport care face referire la dosarul Hayssam.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite