Oradea: Probleme de personal la parchetele din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Probleme de personal la parchetele din județ
Oradea: Probleme de personal la parchetele din județ

Parchetele de pe lângă tribunalele din Bihor se confruntă cu o lipsă acută de personal, în condițiile în care singurul parchet cu schemă completă, de cinci procurori, este cel din Beiuș.

Doi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd s-au mutat la Oradea, astfel încât în prezent acolo au mai rămas doar prim-procurorul și un procuror. La Parchetul din Salonta mai lucrează trei persoane. „Sperăm să le rezolvăm problemele de cazare. Acolo avem un apartament și două garsoniere și trebuie să îi convingem pe angajați să se mute la garsoniere”, a spus azi dimineață Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Acesta a ținut să precizeze că la parchetul local s-a completat schema, cu oameni tineri. „La nivel de județ stăm cel mai prost”, a spus Viorel Gavra.

Dosare multe, oameni puțini

Pe fondul lipsei de personal, liderii parchetelor din Bihor se plâng de volumul mare de muncă. „Am preluat 503 dosare din cele 1500 ale lui Călin Roman, care și-a depus o cerere pentru a intra în concediu de paternitate. Dintre acestea au fost soluționate 210”, a spus Viorel Gavra. 
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite