Primul festival internaţional al filmului ecologist are loc la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de filme ecologiste vor rula la Oradea
Zeci de filme ecologiste vor rula la Oradea

Oradea va găzdui în perioada 27-30 octombrie primul Festival Internaţional al Filmului Ecologist şi Protecţia Mediului. Evenimentul îşi propune să conştientizeze orădenii cu privire la dezastrele pe care le poate produce omul asupra mediului.

Asociaţia Pro-Familia şi Primăria Oradea organizează în perioada 27-30 octombrie prima ediţie a festivalului de film ecologic „Pentru sănătatea pământului". Organizatorii doresc ca prin găzduirea acestui festival să fie ridicată notorietatea oraşului Oradea. Ei au dat exemplu festivalul de film pentru copii Griffoni Film Festival (Italia), aflat acum la a 41-a ediţie, care, deşi este organizat într-o localitate cu circa 5.000 de locuitori, atrage an de an peste 150.000 de vizitatori, cu toate efectele pe care le implică acest lucru în dezvoltarea economică a localităţii.

„Dorim ca acest festival să devină o tradiţie, iar peste cinci ani să se spună că dacă nu ai fost la festivalul de la Oradea nu eşti ecologist. Lumea trebuie să înţeleagă că a fi ecologist nu mai este ceva trendy (n.r. la modă), nu mai este o opţiune, ci o realitate a vieţii noastre. Îmi doresc ca ecologia să nu mai fie un standard, ci atitudinea noastră firească " a precizat Lavinia Şandru directorul  festivalului.

Festivalul va cuprinde două secţiuni: o secţie competitivă şi o secţie panoramică. „Întregul eveniment se va desfăşura în patru locaţii. Astfel deschiderea va avea loc la Teatrul de Stat „Regina Maria", filmele din secţiunea panoramică vor rula la Casa de Cultură Oradea, filmele din secţiunea concurs vor putea fi vizionate la Cinematograful Libertatea, iar închiderea se va organiza tot la Cinematograful Libertatea", a afirmat regizorul Cornel Diaconu, producătorul general al festivalului. La toate cele 38 de filme care vor rula intrarea va fi gratuită.

Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii accesând site-ul festivalului www.profamily.ro .

Primarul Ilie Bolojan a afirmat că acest festival are trei component importante pentru Oradea. „În primul  va creşte notorietatea oraşului, componenta educativă va promova comportamentul ecologist în rândul tinerilor care vor participa, deoarece problema nu este că nu se face curăţenie sau că nu avem coşuri de gunoi, ci că nu se păstrează, iar cea cea de-a treia se referă la informarea tinerilor. Publicul trebuie să cunoască ce dezastre a produs omul asupra naturii şi cum trebuie să acţioneze pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repede " a spus primarul Oradei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite