Oradea: Primii pretendenți pentru parcul industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Primii pretendenți pentru parcul industrial
Oradea: Primii pretendenți pentru parcul industrial

În timp ce primele firme și-au manifestat interesul pentru parcul industrial, Primăria Oradea face demersuri pentru introducerea utilităților.

Proiectul de introducere a utilităților în parcul industrial a fost votat urgent de consiliul local, pentru a fi depus la timp.
Pentru introducerea utilităților în parcul industrial Eurobusiness, municipalitatea are nevoie de 19,56 milioane de euro (82,32 milioane de lei). 16,46 milioane de euro vor fi atrași din fonduri europene, pentru a diminua din povara investiției. „Facem proiectul de buget pe 2010, astfel încât să putem asigura cofinanțarea proiectului. Dacă ratăm această șansă de accesare a fondurilor europene, nu mai avem alta”, a precizat viceprimarul Biro Rozalia.
Pentru a face parcul industrial viabil, executivul va realiza drumul de acces de la DN 1, căi de acces, alimentare cu apă, canalizare și stație de epurare, alimentare cu energie electrică și termică, rețea de telecomunicații și trei parcări cu circa 800 de locuri.

Primii pretedenți

Ieri s-au deschid ofertele celor opt firme care doresc să concesioneze teren în parcul industrial pentru desfășurarea unei activități. „Firmele vor putea începe lucrările de construire a halelor după semnarea contractului de concesiune, practic în această toamnă dacă obțin autorizațiile necesare”, spune Delia Ungur, directorul Parcului Industrial Eurobusiness. Vor fi create cel puțin 5000 de locuri de muncă.
Parcul industrial se întinde pe 121 de hectare de teren. Acesta va fi populat treptat cu firme orădene care vor să se relocheze, dar și firme din afara orașului care vor să își extindă sau să înființeze noi afaceri. Parcul a fost împărțit în 16 loturi, care au 116 parcele pentru tot atâtea firme de producție sau servicii. În funcție de numărul și necesitățile firmelor interesate, parcelele vor putea fi comasate. Intenția municipalității este să atragă în special firme de industrie ușoară nepoluantă, activități de logistică industrială și depozitare, servicii de tip call-centere, software și firme de cercetare și laboratoare tehnologice. 

„Opt firme, una din Spania și șapte locale au depus deja oferte pentru a concesiona teren în parcul industrial”, Delia Ungur, directorul Parcului Industrial Eurobusiness.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite