În prag de Crăciun o primă mai mică decât cea de anul trecut este mai bună decât nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unele companii, primele au fost înlocuite de cocteiluri oferite angajaţilor
În unele companii, primele au fost înlocuite de cocteiluri oferite angajaţilor

Recesiunea nu a împiedicat unele firme, ca din puţinul pe care îl au, să ofere angajaţilor atenţii de sărbători. De la petreceri cu colegii la tichete cadou în valoare de cel putin 40 de lei, angajatorii au încercat să le ofere salariaților ceva în plus, de Crăciun.

Dacă anii trecuţi societăţile private îşi cadoriseau angajaţii cu ocazia sărbătorilor de iarnă cu prime consistente, anul acesta criza i-a făcut pe patronii de firme să micşoreze drastic bugetele pentru cadourile de Crăciun. Dacă mulţi au folosit recesiunea ca un pretext pentru a renunţa la prime, unele firme au considerat că vor fi mai câştigate dacă angajaţii vor merge acasă cu bani mai mulţi în buzunar.

„În fiecare an firma noastră a alocat un buget pentru prime de sărbători, acordate angajaţilor. Obiceiul de a face mici atenţii de Crăciun am insistat să îl menţinem şi anul acesta. Deosebirea faţă de alţi ani este că în 2009, an al celei mai acute crize economice în domeniul auto de până acum, aceste atenţii au mai mult valoare simbolică”, a declarat Mihai Mănucu, director general la Autosiena Oradea.

Prime ca în fiecare an

Angajaţii au primit tichete cadou în valoare de 40 de lei şi o petrecere. Firmele care încă nu au simţit criza foarte tare au fost generoase. Angajaţii companiei Gavella, care are ca domeniu principal de activitate construcţiile de hale industriale au fost cadorisiţi cu premii în bani de cel puţin 100 de lei de persoană.

„Noi de câţiva ani le dăm angajaţilor prime de Crăciun. Am renunţat la pachete pentru că ei au mai mare nevoie de bani. Şi anul acesta, ca în fiecare an, vor primi cel puţin 100 de lei de persoană. Cei mai puţin norocoşi au fost angajaţii din sistemul bugetar. Spre deosebire de alţi ani, când primele angajaţilor de la stat erau destul de generoase, mulţi s-au bucurat că sfârşitul anului îi prinde cu un loc de muncă. „Nu primim prime şi salariul a scăzut considerabil în ultimele luni, când ne-au fost tăiate o serie de sporuri”, spune un angajat al Consiliului Judeţean Bihor.

Nu ne-a afectat criza economică atât de tare încât să nu le putem oferi aceste prime.
Gheorghe Vajai, director Gavella

Anul trecut s-a organizat o masă cu angajaţii şi s-au făcut cadouri de 200 de lei de angajat.
Mihai Mănucu, director Autosiena

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite