Primăvara începe cu un centru de zi de peste 800.000 de lei, pentru copiii cu sindrom Down

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de zi Iedera
Centrul de zi Iedera

Lucrările de construcţii la Centrul de zi „Iedera", pentru copiii cu sindromul Down, au luat sfârşit, fiind recepţionate joi, 1 martie. Modernizarea centrului s-a făcut printr-un proiect finanţat de către Uniunea Europeană cu peste 800.000 de lei.

Lucrările pentru proiectul „Reabilitare şi extindere imobil situat în strada Louis Pasteur nr. 42, pentru obiectivul: Centru de zi Iedera pentru copiii cu sindrom Down" au fost începute în luna mai a anului trecut, iar joi, 1 martie, antreprenorul executant al lucrărilor a predat la cheie investiţia. „Lucrările de construcţii au costat, conform contractului de execuţie, peste 861.000 de lei cu TVA", a spus Dumitru Sim, coordonator activităţi comunicare în cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. Practic, clădirea a fost reabilitată, mansardată şi extinsă pe o suprafaţă de peste 430 mp. S-a montat un ascensor şi s-a ridicat standardul de eficienţă a utilizării spaţiului şi cel de confort termic pentru beneficiari.

Mărţişor

Prezentă la locul investiţiei, viceprimariţa Florica Cherecheş s-a declarat încântată de rezultatele lucrărilor. „E cel mai frumos mărţişor pe care un om politic angrenat în domeniul socialului îl poate primi, un dar care cu siguranţă are menirea de a deschide inimi, de a ne face mai apropiaţi de cei în nevoi, dar şi, mai ales, de a ne responsabiliza social şi agrega ca şi comunitate", a spus Florica Cherecheş. Festivitatea de încheiere oficială a proiectului şi predarea spre folosinţă va avea loc în prima zi de primăvară, 21 martie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite