Primarul protestează împotriva modificării legii finanţelor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ilie Bolojan împreună cu directorul economic al Primăriei, Eduard Florea
Primarul Ilie Bolojan împreună cu directorul economic al Primăriei, Eduard Florea

Primarul Ilie Bolojan s-a arătat extrem de nemulţumit,ieri într-o conferinţă de presă, de propunerile de modificare a legii finanţelor publice locale. Conform acestor modificări propuse de Guvern, la bugetele locale vor rămâne mult mai puţini bani, din cauza reducerii sau anulării unor venituri.

Primarul spune că prin măsurile propuse se vor confisca bani de la toate administraţiile publice, ca mai apoi să fie daţi pe criterii clientelare. „Primăriile vor rămâne fără o parte din impozitul pe salarii, dar şi fără cota din impozitul pe pensii. Ceea ce duce la o diminuare a veniturilor locale de 17,2 milioane de lei", a explicat edilul. Guvernul a motivat reducerea acestor încasări prin promisiunea că se va ocupa, în schimb, de cheltuielile cu şcolile. „Nu ajută la nimic acest schimb. Noi dăm 17,2 milioane, iar ei suport cele 15,4 milioane, cât înseamnă cheltuielile cu şcolile. Nu e echitabil", a spus Ilie Bolojan.

Rămâne o diferenţă de 1,8 milioane de lei, cu care ar putea fi făcute multe lucruri. „Din aceşti bani a putea susţine Poliţia Locală un an de zile sau am putea face reparaţiile curente la şcoli, tot pe o perioadă de un an", a explicat directorul economic al Primăriei Eduard Florea.

Credit necesar

Şi pentru că lipsa de bani trebuie compensată, se anunţă vremuri tulburi pentru angajaţii municipalităţii. „Vom face mai multe reduceri, poate şi de personal, ca să acoperim gaura din buget. În plus, singura soluţie ca să putem continua proiectele începute este accesarea unui credit bancar", a adăugat primarul.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite