Primarul Oradei preferă concedierile reducerilor salariale, anunțând un nou val de disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șapte persoane vor rămâne fără un loc de muncă, după fuziunea dintre DEP și primărie
Șapte persoane vor rămâne fără un loc de muncă, după fuziunea dintre DEP și primărie

Administrația locală pregătește fuziunea dintre Direcția de Evidență a Persoanelor (DEP) și aparatul primarului. Acest lucru înseamnă că șapte persoane își vor pierde locurile de muncă, după ce proiectul va fi votat de consilierii locali. Primarul Ilie Bolojan a anunțat că , în lunile următoare, Administrația Imobiliară Oradea (AIO) și Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO) vor avea aceeași soartă precum DEP.

Primarul a ținut să sublinieze că vor rămâne neatinse posturile ce țin de relația cu publicul. „Din cele 43 de posturi de la DEP, 36 sunt efectiv ocupate și șapte sunt în maternitate. Din cele 36 au fost desființate șapte”, a spus Ilie Bolojan. Acesta a anunțat fuziunea dintre AIO, respectiv ASCO, și aparatul primarului, în lunile următoare.

Concedieri în loc de reduceri salariale

Primarul Ilie Bolojan a opinat că este incorect ca reducerea  cu 25 de procente să afecteze instituțiile care și-au făcut datoria și au redus din personal, încă de anul trecut. Acesta a amintit că numărul angajaților primăriei și a instituțiilor subordonate a fost redus de la 968 la 720. „Nu e corect să li se taie salariile celor care muncesc acum și în locul celor care au fost dați afară. Oamenii buni vor pleca din sistemul bugetar și mediocrii vor rămâne în sistemul public”, a spus primarul Oradei, arătând ca soluție pentru criză concedierea „nepoților”, a celor care ocupă posturi inutile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite