Primăria face apel către orădeni, pentru a-i determina să-şi asigure locuinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor centralizate de Polul de asigurare împtriva dezastrelor (PAID), la data de 25 august 2011, în Oradea sunt încheiate până în acest moment aproximativ 9.000 de asigurări obligatorii de locuinţe de către persoanele fizice. În această cifră nu sunt cuprinse şi asigurările facultative încheiate. 

Din aceste centralizări furnizate de PAID rezultă că în ultima lună numărul persoanelor care şi-au încheiat asigurare obligatorie a crescut cu aproape 1500 ( la data de 19 iulie 2011 erau încheiate 7.426 de asigurări obligatorii). Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Economice din Primăria Oradea, se poate spune că până în acest moment, puţin peste 10 % din totalul de 90.000 de persoane fizice (proprietari de imobile cu destinaţia de locuinţă) au încheiat asigurarea obligatorie de locuinţă în municipiul Oradea.

Ameninţă cu sancţiuni

„Municipalitatea face un apel către toţi proprietarii de imobile cu destinaţia de locuinţă să încheie în continuare asigurarea obligatorie prevăzută de normele legale în vigoare. Reprezentanţii Direcţiei Economice vor consulta periodic statisticile PAID, după care vor trece la notificarea restanţierilor, iar apoi la sancţionarea celor care nu s-au conformat", a spus Tănase Miculescu, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Info

Legea nr. 260/2008, care prevede asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor nu se aplică persoanelor fizice şi juridice care şi-au încheiat deja o asigurare facultativă a locuinţelor, cu condiţia ca aceasta să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie. Costul unei asigurări diferă în funcţie de calitatea materialul din care sunt construite  locuinţele. Astfel, pentru o locuinţă de tip A, costul unei asigurări este de 10 Euro, iar pentru o locuinţă de tip B, de 20 de Euro. Nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor se sancţionează, potrivit Legii nr. 260/2008,  cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite