Primăria investește peste 90.000 de lei pentru a realiza harta zgomotului din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a decis să investească bani pentru ca Oradea să aibă propria hartă a zgomotului. Pentru ca această hartă să fie completă, orădenii care sesizează surse importante de zgomot în oraș sunt rugați să-și trimită sesizările municipalității.

Primăria a desemnat, în urma unei licitații,  firma Emviro Consult București pentru a realiza harta de zgomot a orașului. Acțiunea este impusă prin Hotărârea de Guvern 321 din 2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental, care prevede ca toate localităţile cu peste 50.000 de locuitori sunt obligate să îşi finalizeze harta de zgomot înainte de 2014.

Costul lucrării este de 91.000 de lei, la care se adaugă TVA. Pentru a realiza această hartă se vor verifica sursele de zgomot din oraș. Nu vor fi luate în considerare activitățile casnice, vecinii, activitățile la locul de muncă, cele din interiorul mijloacelor de transport în comun sau cele generate de activitățile militare.

Hărţile stategice de zgomot pentru Oradea se vor face pentru fiecare dintre cele patru surse: traficul rutier, căile ferate şi căile de rulare ale tramvaielor, aeroport şi aerodrom precum şi zonele industriale.
Pentru ca harta să fie completă orădenii care sesizează surse de zgomot deranjante sunt rugați să trimită sesizări pe adresa de email demeter@oradea.ro. Aceste sesizări trebuie să conțină numele petentului, data la care s-a făcut sesizarea, data la care a fost expediată, sursa de zgomot, zona din care provine gălăgia şi date de contact ale celui care a făcut sesizarea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite