Primăria vrea să construiască un drum rapid, cu 6 milioane de euro, bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan prezentând noul proiect rutier
Ilie Bolojan prezentând noul proiect rutier

Primarul Ilie Bolojan a prezentat astăzi un nou proiect rutier al municipalităţii orădene. Acesta priveşte realizarea unui drum rapid, care va face legătura între podul care momentan se află în construcţie pe strada Dragoş Vodă, zona Silvaş şi podul de pe strada Theodor Neş, care a fost redat circulaţiei la începutul acestei săptămâni.

Noul tronson rutier va avea aproape 4 km, iar punctele rutiere care vor fi cuprinse în acest proiect sunt: intersecţia cu strada Louis Pasteur, strada Gheorghe Doja, intersecţia cu strada Adevărului, intersecţia cu strada Piatra Craiului, intersecţia cu strada Făcliei. La fiecare intersecţie se vor face legături prin bretele. Suma maximă care va putea fi accesată de municipalitate din fonduri transfrontaliere, pentru realizarea acestui proiect, este de 6 milioane de Euro, diferenţa urmând să fie acoperită de bugetul local sau alte surse. „În ceea ce priveşte joncţiunea cu strada Adevărului şi strada Făcliei, racordurile se vor face la acelaşi nivel, nefiind afectate decât eventual zonele cu garduri. De pe strada Adevărului nu se va mai putea trece peste calea ferată, cei care vin de pe dealuri vor avea o nouă axă de intrare în oraş, fapt care va decongestiona traficul atât pe strada Republicii, cât şi pe Bulevardul Magheru", a spus primarul Ilie Bolojan.

Lucrările încep în primăvara lui 2013

Propunerea municipalităţiii este ca acest drum să treacă peste remiza CFR şi peste calea ferată, urmând ca apoi şi strada Ecaterina Teodoroiu să fie reabilitată.  „Urmează ca săptămâna viitoare să înceapă organizarea licitaţiei prin postarea pe SEAP a anunţului de licitaţie. Cel mai târziu până la primăvară, municipalitatea va depune documentaţia pentru a putea beneficia de această finanţare transfrontalieră, iar din primăvara anului 2013 preconizăm să începem efectiv  lucrările", a spus primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite