Primăria Oradea avertizează: amenzi pentru toaletări făcute fără aviz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăierea copacilor fără avizul municipalități se poate lăsa cu amenzi
Tăierea copacilor fără avizul municipalități se poate lăsa cu amenzi

Municipalitatea orădeană avertizează cetățenii Oradiei că toaletarea arborilor și arbuștilor se poate face doar cu aviz, astfel se riscă sancțiuni pecuniare. Toaletarea, tăierea de orice fel sau scoaterea din rădăcini a oricărui fel de arbore, arbust, pom fructifer, nu este permisă decât în baza autorizaţiei scrise şi prealabile, eliberată de Primăria municipiului Oradea.

Nerespectarea acestei dispoziţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 - 100 lei, pentru persoane fizice şi 1000 - 10.000 lei,  pentru persoane juridice.

Cei care doresc să efectueze această operațiune vor depune o cerere la Primăria municipiului Oradea, în care vor expune motivele pentru care solicită tăierea sau toaletarea arborilor. Solicitarea de tăiere a arborelui va fi însoţită şi de o cerere de atribuire a materialului dendrologic necesar compensării fondului vegetal dezafectat, în care aceştia se obligă la plantarea a minimum doi arbori, cu o masă foliară similară pentru un arbore tăiat.

Solicitările cetăţenilor se vor înainta asociaţiilor de proprietari sau locatari din care fac parte, pentru avizare, urmând a fi transmise Primariei municipiului Oradea, atunci când aceştia fac parte dintr-o asociaţie de proprietari.

De asemenea lucrările de plantare trebuiesc realizate  în campania de plantări imediat următoare depunerii solicitării de tăiere, pe acelaşi amplasament sau alte locaţii impuse de către Primaria municipiului Oradea. Campania de plantări de primavară se derulează în perioada 15 martie - 15 aprilie, iar campania de plantări de toamnă în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie (în funcţie de condiţiile climatice).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite