Primăria sprijină asociațiile de proprietari care vor reabilitare termică din propriile fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria propune un proiect prin care documentația necesară reabilitării termice a blocului va fi realizată din fondul bugetului local. Proiectul implică doar asociaţiile de proprietari ce execută lucrările de reabilitare din fonduri proprii. Această iniţiativă vine ca urmare a lipsei fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru reabilitarea termică.

Primăria municipiului Oradea propune un proiect privind elaborarea documentaţiei de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din fondurile bugetului local, pentru asociaţiile de proprietari ce execută lucrările de reabilitare din fonduri proprii.

Proiectul municipalităţii prevede:

Elaborarea/achiziţionarea documentaţiei de reabilitare termică să se facă din fondurile bugetului local.

Scutirea de la plata impozitelor pe locuinţe, a proprietarilor spaţiilor din blocurile ce urmează a fi reabilitate termic pe o anumită perioadă de ani.

Eliberarea certificatului de urbanism, autorizaţiei de construire şi a avizelor operatorilor de servicii publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Oradea se va face cu titlu gratuit pentru cei care se vor înscrie în acest program şi care vor realiza reabilitarea termică

Propunerea de proiect privind reabilitarea termică a blocurilor va fi postată începând de mâine, 22 februarie 2011, pe site-ul www.oradea.ro la secţiunea Dezbateri Publice, urmând ca dezbaterea publică să aibă loc pe data de 10 martie 2011, ora 16.00, în Sala Mare a primăriei. Propunerile se pot face înscris la Camera 23 sau telefonic.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite