Oradea: Toamna va aduce concedii medicale, la Primăria Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Toamna va aduce concedii medicale, la Primăria Oradea
Oradea: Toamna va aduce concedii medicale, la Primăria Oradea

De vină nu va fi vreun virus gripal, ci anunțul reducerilor de personal, pe fondul veniturilor scăzute ale municipalității.

Vreo treizeci de funcționari din primăria orădeană s-ar putea „îmbolnăvi” brusc, solicitând concediul medical, imediat după 1 septembrie. Primarul Ilie Bolojan a anunțat în această după-amiază că va propune Consiliului Local să aprobe luni disponibilizarea a 29 de persoane care lucrează în prezent pentru municipalitate. Din experiența reducerilor de personal care au diminuat numărul funcționarilor din primărie de la 968 (2008) la 762 (prezent), primarul se așteaptă la un val de concedii medicale, care ar putea dura chiar și câteva luni. Pe lângă aceste 29 de posturi, primăria va tăia și cele 208 posturi vacante care așteptau să fie deblocate, la Primăria Oradea. Disponibilizările vizează angajați din Primărie, Administraţia Imobiliară, Administraţia Socială Comunitară, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, precum și căminele şi creşele orădene. Totul pentru a se reduce cheltuielile din bugetul local, ale cărui venituri sunt mai mici decât se așteptaseră edilii. 

Bani puțini, din cauza vânzărilor și construcțiilor blocate 
Primarul Ilie Bolojan și viceprimarul Biro Rozalia au vorbit astăzi despre rectificarea bugetului local, pe anul în curs, necesară din cauza scăderii veniturilor. „În aceste condiții, trebuie să folosim mai eficient banul public”, a spus Biro Rozalia. Aceasta a arătat că veniturile preconizate pentru urbanism sunt mai mici cu trei milioane de lei, comparativ cu prognozele de la începutul lui 2009. Explicația este numărul mic de autorizații de construcții eliberate, din cauza crizei economice. De asemenea, încasările din vânzarea terenurilor și imobilelor reprezintă aproape jumătate din cât preconizaseră la stabilirea bugetului pe 2009. „În loc de 27.500.000 lei, pe care ne așteptam să-i obținem din vânzări, veniturile sunt de 16.200.000 lei”, a arătat viceprimarul. Având în vedere bugetul redus, municipalitate și-a inventariat prioritățile și a decis ca un milion de lei să fie investiți în plus, în reparațiile drumurilor din Oradea. Toate rectificările bugetare vor fi dezbătute luni, 31 august, în ședința Consiliului Local.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite