Primăria Oradea şi RCS&RDS construiesc o parcare subterană pe strada Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea este noua capitală verde a României
Oradea este noua capitală verde a României

Administraţia locală, în colaborare cu firma de servicii de telefonie RCS&RDS, alături de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri vor demara un proiect comun: transformarea parcării de pe strada Independenţei într-una subterană. Protocolul de colaborare s-a semnat ieri. Cel mai probabil parcarea va fi finalizată în toamna anului viitor.

O dată demarate lucrările la parcarea subterană, se va începe şi reabilitarea malului stâng al Crişului Repede cuprins între podul Intelectualilor şi podul Ferdinand.  

„Tronsonul a fost împărţit în trei părţi: primul e în amonte de podul central, are 95 de metri şi lucrările vor fi făcute de ABA Crişuri, a doua parte are 130 de metri şi este în zona actualei parcări, urmând să fie executată de Primărie şi RCS&RDS, iar a treia parte are 204 metri şi va face legătura cu tronsonul de promenadă de la Gojdu", a spus directorul Administraţiei Bazinală de Apă (ABA) Crişuri, Pasztor Sandor. Lucrările vor începe aproximativ în luna mai, când ABA Crişuri va finaliza amenajarea malului drept al Crişului în amonte de podul Decebal.

Construcţia parcării subterane va începe după ce ABA va finaliza lucrările de reabilitare a malului în zona Independeţei. Lucrările pentru realizarea parcării vor fi finanţate 70% de Primărie şi 30% de firma RCS&RDS, deoarece atât administraţia, atât societatea comercială deţin o parte din actuala parcare.

Parcarea va avea trei nivele şi 400 de locuri de parcare. O treime dintre acestea vor reveni RCS&RDS, care va folosi o parte pentru folosinţa companiei, iar o alta va rămâne la dispoziţia orădenilor. Deocamdată nu se ştiu costurile unui asemenea proiect, dar bugetul investiţiei se va şti în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite