ADEVĂRUL DE SEARĂ Primăria Oradea a acordat stimulente în valoare de 1,4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Primăriei Oradea au primit în 2010 stimulente în valoare de 1,4 milioane de lei. Adevărul de Seară Oradea vă prezintă topul celor mai fericiți angajați din cadrul primăriei, în funcție de valoarea stimulentelor primite în acest an.

Cele mai mari sume au fost distribuite Direcției Economice, cu stimulente în valoare de peste 570.000 de lei. Urmează, Direcția Tehnică, cu stimulente în valoare de aproape 200.000 de lei și angajații din subordinea primarului cu peste 170.000 de lei. Instituția Arhitectului Șef a primit pentru funcționarii din subordine peste 140.000 de lei. Angajații Direcției Juridice au primit stimulente în valoare de peste 130.000 de lei, iar cei de la Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională au primit, în total, circa 60.000 de lei. Mai puțin norocoși au fost cei de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, care au primit doar 10.000 de lei.

Topul celor mai "stimulați" funcționari

Primăria Oradea a refuzat să facă publice numele angajaților care au beneficiat de stimulente și de cât a beneficiat fiecare, în parte. Însă, făcând o medie între banii primiți de fiecare direcție și numărul angajaților, Adevărul de Seară a întocmit un top al celor mai fericiți salariați din acest an.
Pe primul loc se află cei de la Direcția Economică, care au primit, în medie, stimulente în valoare de aproape 6.000 de lei, fiecare. Pe locul doi se află lucrătorii de la Direcția Tehnică, cu o medie de peste 5.500 de lei, fiecare. Urmează funcționarii Instituției Arhitectului Șef care în 2010 au primit, pe cap, stimulente în valoare de circa 4.400 de lei. Angajații aflați în subordinea primarului au beneficiat de stimulente în valoare de aproape 4.000 de lei. În topul angajaților "stimulați" în an de criză, pe locul 5 sunt cei de la Direcția Juridică, cu o medie de circa 3.600 de lei, iar pe locul 6 sunt funcționarii de la Direcția Management Proiecte care au primit, în medie, peste 3.300 de lei. Angajații de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor au primit doar 340 de lei, pe tot anul.

Tradiția stimulentelor din primărie

Angajații Primăriei Oradea primesc în fiecare an astfel de stimulente. La sfârșitul lui 2008, funcționarii au primit stimulente în valoare de circa 900.000 de lei. Atunci, Eduard Florea, directorul în cadrul Direcţiei Economice, a recunoscut că a primit 6.800 de lei, cea mai mare sumă acordată.  Tănase Miculescu, adjunctul lui Florea a fost " premiat" cu 6.500 de lei. Florea a recunoscut atunci că a dat angajaților din subordine stimulente care au ajuns până la 5.000 de lei. El a spus însă că oamenii au beneficiat de aceste sume de bani pentru că au adus bani la bugetul local. Tot atunci, directorul Administrației Imobiliare, Augustin Jarca, a primit și el 6.000 de lei. Direcţiei de Dezvoltare Durabilă şi Finanţări Externe a împărțit stimulente de 19.950 de lei, din care 3.000 de lei pentru directorul Marcel Boloş şi 2.500 de lei pentru Laurenţiu Droj, şeful Serviciului Dezvoltare Infrastructură.

La câteva luni diferență, la începutul lui 2009, angajații au fost din nou stimulați. Campioni la sumele încasate atunci au fost directorii direcțiilor din Primăria Oradea. Cea mai mare sumă a intrat în buzunarele lui Horia Jarca, pe atunci directorul Administrației Imobiliare Oradea. Jarca a încasat atunci 4.500 de lei. Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice, a completat bugetul familiei cu 4.200 de lei. Aceeași sumă, 4.200 de lei a intrat și în contul lui Tănase Miculescu, adjunctul lui Florea de la Direcția Economică. Marcel Boloș, directorul Direcţiei de Dezvoltare Durabilă şi Finanţări Externe a fost "stimulat" cu 2.500 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite