Primăria Oradea vrea să schimbe regulamentul de îngrijire a spaţiilor verzi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei interesaţi de felul în care se dezvoltă  zonele verzi din oraş sunt chemaţi la o dezbatere publică, pe data de 31 ianuarie ora 16. Administraţia orădeană are de gând să schimbe Regulamentul privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Oradea şi a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spaţii verzi.

O parte din modificările pe carea vrea să le facă Primăria se referă la responsabilităţile pe care le au asociaţiile de proprietari în îngrijirea zonelor verzi din apropierea blocurilor.

„Totodată, în cazul avizării tăierilor de arbori de pe domeniul public, noul regulament prevede obligaţia de a planta în locul arborelui tăiat, alţi 5 arbori (momentan sunt prevăzuţi 2 arbori),  care vor să îndeplinească următoarele caracteristici: circumferinţa de minim 12 cm, înălţimea de minim 4 m, să fie prevăzuţi cu balot de pământ, tulpina arborilor să fie dreaptă şi nedeteriorată şi să nu prezinte ramuri rupte‟,se spune într-un comunicat al municipalităţii.


Modificările pot fi consultate pe site-ul Primăriei Oradea, iar propuneri şi sugestii pot fi făcute până la data dezbaterii de adresa de email mircea.stejarean@oradea.ro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite