Primăria Oradea premiază cu 2.000 de euro un proiect al statuii Reginei Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea a lansat un concurs de idei cu premii, în urma căruia va fi realizată o statuie a Regiei Maria. Statuia care urmează să fie amplasată în Piața Ferdinand, pe spațiul verde situat în apropiere de strada Republicii.

Principala cerință este ca statuia să respecte caracteristicile celei care a existat în același loc, în perioada interbelică. "Termenul de finalizare a turnării în bronz şi realizării soclului pentru amplasare este prevăzut pentru 1 mai 2012, iar inaugurarea statuii este prevăzută pentru 23 mai 2012, la împlinirea a 93 de ani de la vizita familiei regale în Oradea anului 1919", se arată într-un comunicat al primăriei Oradea.

Orădenii care vor să depună proiecte pentru concursul de idei au timp să conceapă un proiect al statuii până la 1 septembrie. Concurenții trebuie să prezinte în concurs o machetă a statuii în gips. Rezultatele concursului se vor anunța la 1 octombrie 2011. Detalii despre modul în care trebuie să arate statuia și ce caracteristici trebuie să respecte se găsesc  oradea.ro.  Proiectele care se vor situa pe primele trei locuri vor fi premiate cu 2000 de euro, locul I, 1500 de euro locul II și 1000 de euro locul III.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite