Primăria Oradea pregăteşte modernizarea a trei străzi din oraş, pentru evitarea blocajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Municipalitatea orădeană a anunţat modernizarea străzilor Tudor Arghezi, Blaise Pascal şi Porumbelului, lucrările urmând să înceapă în vara anului viitor. Scopul lucrărilor este reducerea blocajelor, dar şi a numărului de accidente, din aceste zone extrem de aglomerate.

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, de joi, 17 noiembrie, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, rezultaţi din studiile de fezabilitate pentru modernizarea străzilor Blaise Pascal, Tudor Arghezi şi  Porumbelului. Astfel, pe strada Blaise Pascal vor fi modernizaţi aproape 300  m de drum, peste 500 m  de trotuare şi vor fi amenajate aproape 40 de locuri de parcare. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea lucrărilor de modernizare a străzii Blaise Pascal este de peste 432.000 de lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare a investiţiei este de 3 luni.

Evitarea blocajelor

„Strada Blaise Pascal este o stradă de categoria a treia, din cartierul Rogerius, fiind situată într-o zona aglomerată, deoarece aici se desfăşoară aprovizionarea pieţei agro - alimentare. Pe tronsonul neamenajat al străzii, folosit ca parcare, proiectul prevede despărţirea circulaţiei în două benzi de sens unic, unul nedeviat faţă de situaţia actuală, pe sensul dinspre piaţa agroalimentară spre stada  Bârsei, cu realizarea unei parcări în lung pe toată lungimea sectorului cu sens unic şi un al doilea sens unic prin parcarea actuală, dinspre strada Bârsei spre piaţă", se arată în comunicatul transmis de către biroul de presă al Primăriei Oradea. Prin această amenajare, se doreşte evitarea blocării circulaţiei în zonă, deoarece pe partea dreaptă a străzii venind dinspre piaţă, localnicii parcau în faţa blocurilor, iar depăşirea acestora crea un pericol iminent pentru accidente şi blocaje.

Peste 128.000 de lei, pentru strada Tudor Arghezi

Tot în cadrul şedinţei de ieri, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii Tudor Arghezi. Aici vor fi modernizaţi aproape 100 m de stradă, dar şi trotuarele şi accesele aferente. Valoarea totală a investiţiei este de 128.000 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizarea a lucrărilor este de două luni. Consilierii locali au aprobat ieri şi indicatorii pentru modernizarea străzii Porumbelului. Din studiul de fezabilitate rezultă că valoarea totală a investiţiei este de 2.448.000 lei, iar durata de realizare este estimată la 3 luni. Pe această stradă vor fi reabilitaţi aproape 150 m de drum, 330 m alei şi 400 ml trotuare. Totodată, vor fi amenajate 124 locuri de parcare. Urmează ca procedura privind licitarea lucrărilor de modernizare pentru cele trei străzi să se realizeze până la sfârşitul primului trimestru al anului 2012, după care vor înceape şi lucrările în teren, undeva în a doua jumătate a trimestrului doi al anului viitor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite