Primăria Oradea pregăteşte modernizarea a unsprezece străzi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile din cartierul Tokai vor fi modernizate anul acesta
Străzile din cartierul Tokai vor fi modernizate anul acesta

Municipalitatea orădeană a finalizat în această săptămână tema de proiectare care va sta la baza întocmirii documentaţiei tehnico-economice, necesară modernizării a  unsprezece străzi din cartierul Tokai (zona sud-estică a municipiului Oradea). Lucrările ar trebui să  înceapă în primăvara anului viitor.

Străzile cuprinse în proiect sunt Aiudului, Timişoarei, Sibiului, Recoltei, Câmpului, Prepeliţei, Spicului, Bega, Odessei, Scânteia şi Pandurilor. Modernizarea acestor străzi este necesară pentru a putea fi create condiţii de siguranţă atât pentru pietoni, cât şi pentru mijloacele de transport. „Anterior începeri lucrărilor de modernizare, Compania de Apă va executa lucrări de canalizare pluvială (acolo unde aceasta nu exista). Astfel, canalizarea pluvială va trebui realizată pe străzile: Aiudului, Timişoarei, Spicului, Odessei, Prepeliţei şi Pandurilor. Totodată, în paralel cu lucrările de asfaltare, Compania de Apă va executa lucrări de aducere la cotă a căminelor existente", se arată în comunicatul transmis de către biroul de presă al Primăriei Oradea. Lucrările de modernizare vor consta în asfaltarea străzilor, a trotuarelor, dar  şi a acceselor aferente.

Studiu de fezabilitate

În continuare, urmează întocmirea studiului de fezabilitate şi obţinerea avizelor. Indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate vor fi supuşi aprobării Consiliului Local până la sfârşitul acestui an. După aprobarea acestor indicaori, se va trece la întocmirea proiectului tehnic, şi apoi la organizarea procedurilor de achiziţie publică, începerea efectivă a lucrărilor fiind estimată pe sfârşitul trimestrului I/începutul trimestrului II din anul 2012.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite