Primăria Oradea se pregăteşte de modernizarea a încă 11 străzi din cartierul Tokai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Olarilor
Strada Olarilor

Administraţia locală va demara lucrări de modernizare pentru 11 artere din cartierul Tokai. Consilierii locali au aprobat deja indicatorii tehnico-economici, în ultima şedinţă a deliberativului local. Investiţiile vor costă Primăria Oradea peste 3,5 milioane de lei.

Primele zece străzi aflate pe lista de modernizare sunt strada Timişoarei, Pandurilor, Scânteia, Recoltei, Sibiului, Spicului, Odessei, Câmpului, Bega, Prepeliţei şi Aiudului şi sunt situate între calea ferată, str. Ogorului şi Calea Clujului.

În ceea ce priveşte starea carosabilului, potrivit studiului de fezabilitate, aceste străzi sunt doar balastate, traficul rutier şi pietonal se desfăşoară greoi, trotuarele nu au continuitate, iar carosabilul este degradat, datorită pătrunderii apei în straturile de fundaţie. Starea acestor străzi poate fi vizualizată în galeria foto din ataşament.

Durata execuţiei lucrărilor va varia de la 1 lună la 4 luni, în funcţie de stradă. Modernizarea celor 10 străzi va consta în reabilitarea a peste 2 kilometri de drum, a peste 4 kilometri de trotuare, realizarea a 685 de metri canal pluvial şi amenajarea a aprox 1000 metri patraţi de spaţii verzi. Valorea totală a investiţiei este estimată la 3,1 milioane de lei.

O altă stradă care va fi modernizată de Primăria Oradea este strada Olarilor. Şi la această stradă, carosabilul este balastat, iar trotuarele sunt distruse sau lipsesc cu desăvârşire. Prin modernizarea acestei străzi se va asigura o legătură corespunzătoare pentru riverani, între zonele funcţionale şi rezidenţiale, care va duce la creşterea confortului participanţilor la trafic, dar şi la reducerea noxelor şi implicit a poluării.

Potrivit indicatorilor economici, valoarea investiţiei pentru strada Olarilor este estimată la peste 500.000 de lei şi presupune modernizarea drumului, dar şi a trotuarelor aferente şi a spaţiilor verzi. Durata de execuţie este prevăzută pentru două luni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite