Primăria Oradea primește 77 de milioane de euro pentru investiții în Electrocentrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea primește 77 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Contractul de finanțare este semnat astăzi la București, la sediul Ministerului Mediului și Pădurilor.

Primarul Ilie Bolojan va semna mâine la Bucureşti, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, contractul de finanţare pentru ,,Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice".

"În urma implementării proiectului se va realiza o nouă centrală de producere a energiei termice, cu o putere instalată de 32 MWT, se vor achiziţiona 3 cazane de apă fierbinte şi se vor reabilita 12,7 km de magistrală de alimentare cu energie a oraşului. Cota de finanţare a Primăriei municipiului Oradea este de 5%, de acest proiect urmând să beneficieze toţi locuitorii oraşului racordaţi la reţeaua publică de alimentare cu energie termică", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Proiectul a fost iniţiat în noiembrie 2008, ca urmare a neconformităţilor la legislaţia de mediu, întrucât actualele echipamente energetice din dotarea CET sunt învechite şi reprezintă o sursă permanentă de poluare a mediului. Lucrările de realizare a centralei şi de reabilitare a magistralelor vor începe în primăvara anului 2012 şi se vor finaliza la sfârşitul lui 2013.

Proiectul a fost aprobat pentru finanţare în cadrul POS Mediu, Axa 3, destinată serviciilor publice de alimentare cu energie termică. Proiectul are o valoare de 77 milioane euro şi o durată de implementare de 3 ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite