Primăria Oradea cere ajutor financiar firmelor pentru finanțarea domeniilor sanitar și sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Ilie Bolojan a cerut astăzi sprijinul firmelor orădene. El a solicitat agenților economici să redirecționeze o parte din impozitul pe profit către bugetul local, pentru finanțarea unor proiecte din domeniile sanitar și sportiv. 

„Un mod de a ne ajuta unii pe alţii îl reprezintă şi încheierea unor contracte de sponsorizare, prin contractele de sponsorizare putându-se redirecţiona până la 20% din impozitul pe profit. Potrivit statisticilor, cifra de afaceri a judeţului Bihor a crescut cu 30% faţă de anul trecut şi ar fi păcat ca toţi aceşti bani să meragă la bugetul de stat şi să nu se întorcă catre comunitatea locală" a spus Florica Cherecheş, președintele Comisiei Sociale din cadrul Consiliului Local Oradea. Primarul Oradei a declarat că domeniile care ar avea nevoie de finanțare sunt cel sanitar, în special partea de oncologie și paleație, dar și domeniul sportiv.

Firmele ar dona

Ioan Tulvan, managerul firmei Romeur din Oradea spune că în cazul firmei pe care o deține cifra de afaceri a scăzut față de anul trecut. Cu toate astea este de acord să doneze o parte din impozitul pe profit. "Atâta timp cât știm că este pentru comunitatea locală sunt de acord", a declarat Tulvan. "Este o inițiativă bună, însă sunt și alte domenii care au nevoie de mai mult ajutor, cum e SMURD-ul sau Ambulanța. Mie mi-a murit un prieten într-un accident de mașină și poate dacă exista un elicopter el mai era printre noi. Din acest motiv donez bani celor care salvează vieți", a subliniat Sorin Chișbora, manager Dorbob.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite