Primăria Oradea a emis anul acesta mai multe autorizaţii de trafic greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an şi până în prezent, municipalitatea a emis peste 420 de autorizaţii de trafic greu, majoritatea lunare şi anuale. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul autorizaţiilor de trafic greu a crescut, semn de redresare economică, speră reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea,  în perioada ianuarie -iulie 2010 au fost emise 366 de autorizaţii de trafic greu (39 pentru o zi, 171 lunare, 156 anuale). „Creşterea numărului acestora se datorează atât evoluţiei pozitive a activităţii economice, cât şi modificărilor legislative, care prevăd obligativitatea autorizaţiei de trafic greu pentru autovehiculele cu un tonaj mai mare de 5 tone (înainte acestea fiind obligatorii doar pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 7, 5  tone)", se arată în comunicatul transmis de către Primăria Oradea.

Cresc încasările

Această creştere a numărului autorizaţiilor emise înseamnă automat şi o creştere a încasărilor la bugetul local. Preţul unei autorizaţii pe o zi este 50 lei, a unei autorizaţii de trafic greu pentru o lună - 400 de lei, iar al unei autorizaţii anuale este de 2000 de lei.Autorizaţiile de trafic greu se eliberează la cele 7 ghişee de taxe şi impozite din noul Centru pentru relaţii cu publicul din cadrul Primăriei Oradea. Începând din  octombrie 2010, autorizaţiile de trafic greu cu valabilitate de o zi pot fi achiziţionate şi de la şase staţii PECO, situate la intrările în oraş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite