Primăria Oradea face cadou peste 950.000 de lei asociaţiilor cu cele mai interesante proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Oradea
Primăria Oradea

Miercuri începe o nouă sesiune de selecţie de proiecte pentru activităţi nonprofit, care vor beneficia în acest an de finanţare nerambursabilă din partea primăriei. Pot aplica asociaţii si chiar persoane fizice care vor să pună în aplicare proiecte în şapte domenii de activitate. În 2011, cea mai mare finanţare a obţinut-o Asociaţia  D' ART, pentru proiectul „Spectacole în spaţii neconvenţionale".

În 2011, Primăria Oradea a acordat finanţare nerambursabilă de peste 970.000 de lei. De cea mai mare sumă a beneficiat cultura, cu o finanţare totală de peste 316.000 lei. Proiectul care a primit cei mai mulţi bani a fost „Spectacole în spaţii neconvenţionale", al Asociaţiei  D' ART. În ceea ce priveşte cultele, din totalul de 52.000 de lei, 22.000 de lei au revenit cultului penticostal, reprezentat de către Comunitatea Penticostală Regională, cu proiectul „Eben ezer". Pentru domeniul „euroregiune" s-au cheltuit numai 23.000 de lei, suma cea mai mare, de 5.000 de lei, revenindu-i Asociaţiei Grădiniţa nr. 56, pentru proiectul „Experienţă transfrontalieră pentru educaţie preşcolară". La secţiunea „tineret", de cea mai mare finanţare, 23.000 de lei, a beneficiat Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, pentru proiectul „Voluntariatul: resursa pentru rezolvarea problemelor comunităţii". Pe locul doi a fost  Asociaţia Tineri pentru Tine, cu proiectul „ First step-first job-drepturile tinerilor la angajare" ( 20.000 de lei). S-au dat bani şi pentru educaţia sexuală a tinerilor, prin proiectul Fundaţiei Pro Familiae, intitulat „Educarea Tinerilor la o viaţa sexuală sănătoasă" (1.500 de lei). La secţiunea învăţământ, unde au ajuns peste 95.000 de lei, cel mai mare proiect a fost al Şcolii cu clasele I-VIII Dacia, intitulat „Şcoala micilor inventatori" (9.000 de lei). Pentru protecţia mediului ong-urile orădene au primit anul trecut 135.500 de lei, de cea mai mare finanţare având parte Asociaţia Ex Nobili Officio, pentru proiectul „Noica 2011" (20.500 de lei). La categoria sport, cea mai mare finanţare a primit-o Asociaţia Sportivă Oradinum Oradea, pentru Campionatul European de Baschet Feminin U18 divizia A (32.000 de lei).

Termen limită, 15 martie

Potrivit informaţiilor primite de la Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea, pe plan local, acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului Oradea este reglementată de ,, Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Oradea alocate pentru activităţi nonprofit de interes local", care poate fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro, la secţiunea ,, Informaţii de interes public- alte informaţii de interes public- finanţări nerambursabile''. Depunerea dosarelor se va face la Serviciul de Relaţii cu Publicul-Ghişeu Unic (în piramidă). Termenul limită de depunere a proiectelor pentru care se solicită finanţare nerambursabilă este 15 martie 2012. Informaţii suplimentare legate de procedura de depunere/selecţie de proiecte pot fi obţinute la sediul Primăriei, camera 123 sau la telefon 0259/408888 (persoana de contact- consilier Daciana Gherdan).

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite