Primăria pregăteşte un nou parc industrial, pe fostul teren al Mănăstirii Sfintei Cruci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea orădeană va înfiinţa un nou parc industrial, pe terenul de la tancodromul din zona fostelor unităţi militare de pe strada Umbrei. Oradea are deja un parc industrial, pe Şoseaua Borşului, unde 18 investitori au déjà atribuite parcele.

Guvernul României a hotărât în 2008 trecerea terenului respectiv în proprietatea publică a oraşului Oradea, dar hotărârea a fost atacată de către Mănăstirea Sfintei Cruci, iar apoi suspendată. Înalta Curte de Casaţie a admis însă cererea de intervenţie a Primăriei Oradea şi astfel Hotărârea de Guvern privind trecerea terenului de la fostul tancodrom în proprietatea publică a municipiului Oradea este menţinută ca legală.

Investitorii, mai importanţi

,,Dezvoltarea oraşului, atragerea de investitori şi crearea de noi locuri de muncă reprezintă o prioritate pentru conducerea Primariei Oradea, de aceea dorim înfiinţarea unui nou parc industrial. Este păcat că, din cauza anumitor factori externi, a trebuit să amânăm realizarea acestui parc industrial, dar iată că acum dezvoltarea lui în această zonă intră în linie dreaptă", a spus primarul Ilie Bolojan.   Construcţiile ilegale făcute de reprezentanţii Mănăstirii Sfintei Cruci pe acest teren urmează să fie demolate, în baza sentinţei oţtinute de Primăria Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite