Primăria Oradea revendică în instanță Casa de Cultura a Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea
Oradea

Primăria Oradea vrea să devină proprietar peste Casa de Cultură a Tineretului, pe care o revendică în instanță. Municipalitatea vrea să transforme Casa de Cultură într-o Casă de Cultură a Studenților.

Primăria Oradea a introdus la data de 15 septembrie 2010, o cerere de chemare în judecată împotriva Fundaţiei Române pentru Tineret Bihor. Casa de Cultură a Tineretului din Ioşia s-a aflat în proprietatea statului român până în anul 2000, când printr-o sentinţă civilă pronunţată de către Judecătoria Oradea, dreptul de proprietate a fost întăbulat pe Fundaţia Română pentru Tineret Bihor.

"Deoarece, în procesul în care a fost pronunţată Sentinţa Civilă din 2000, Municipiul Oradea nu avea calitatea de parte, sentinţa respectivă reprezintă un fapt juridic, care poate fi combătut de municipalitate prin orice mijloc de probă", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Citește aici motivarea depusă în instanță de primărie

Prin cererea de chemare în judecată, municipalitatea a solicitat instanţei să dispună: rectificarea înscrierii din Cartea Funciară, anularea sentinţei civile nr. 6212/2000 pronunţată de către Judecătoria Oradea şi pe cale de consecinţă radierea dreptului de proprietate al Fundaţiei Române pentru Tineret Bihor,  întăbularea dreptului de proprietate publică a municipiului Oradea asupra imobilului şi terenului Casei de Cultură a Tineretului. După încheierea procesului care se află acum pe rolul instanţei, Primăria Oradea doreşte transformarea Casei de Cultură a Tineretului din Ioşia într-o Casă de Cultură a  Studenţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite