Prima parcare supraetajată din Oradea, demolează secţia de Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încet dar sigur, fosta secţie de boli infecţioase a Spitalului Clinic Municipal Oradea devine o amintire. Pe acest amplasament va fi construit un Complexul Multifuncţional cu parcare supraetajată.

Pentru a face loc primei parcări supraetajate din Oradea, secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu", s-a mutat din imobilul de pe strada Tribunalului, în imobilul Spitalului Judeţean, respectiv în Staţionarul II, de pe strada Republicii 37. "În această săptămâna, Administraţia Imobiliară Oradea a predat amplasamentul situat pe str. Tribunalului, nr. 8 în vederea demolării imobilului, care a găzduit fosta

Secţie de Boli Infectioase. Pe acest amplasament va fi construit un Complexul Multifuncţional cu parcare supraetajată. Vor fi amenajate 460 de locuri de parcare, în timp ce 1.013 metri pătraţi vor fi destinaţi spaţiilor comerciale", a spus Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Oradea.

Infecţioasele s-au mutat

Mutarea Secţiei de Boli Infecţioase a fost a fost aprobată în ianuarie, prin hotărâre de Consiliu Local, fiind obţinute şi avizele necesare. Spaţiul din Staţionarul II, unde a funcţionat secţia de oftalmologie şi chirurgie toracică, a fost reabilitat, prin crearea de saloane, săli de tratament, cabinete de consultaţie şi grupuri sanitare. Staţionarul II are o capacitate de locuri conformă cu  organigrama după care funcţionează în prezent Secţia de Boli Infecţioase de pe strada Tribunalului. "Nu este pentru prima dată când sunt internată la secţia de boli infecţioase. Condiţiile actuale nu pot fi comparate cu cele de pe strada Tribunalului. Pot spune că autorităţele au luat o decizie bună când au ales această variantă", ne-a spus Mariana Matiu, în vârstă de 57 de ani.

Proiect de interes public

Odată mutată secţia au început lucrările de construire a primei parcări supraetajate din Oradea, care este o ideea a municipalităţii  în vederea dezvoltării unui  proiect imobiliar de interes public în zona străzii Tribunalului. Momentan se lucrează la desfacerea învelitorii de la acoperiş, urmând ca demolarea să fie finalizată peste o lună şi jumătate.

Proiectul a fost demarat în anul 2008, când a fost aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul „Complex multifuncţional cu parcaje supraetajate situat în zona str. Tribunalului", urmat apoi în 2009 de aprobarea HCL nr. 602, prin care s-a dat acordul de principiu pentru realizarea acestui proiect. În partea a doua a lunii februarie, amplasamentul din strada Tribunalului nr. 8 a fost predat constructorului,  asociaţia SC Construcţii Bihor SRL şi SC Pro-Arh SRL, care a început operaţiunile de demolare a imobilului.

Cele două firme care şi-au adjudecat construirea complexului multifuncţional pentru suma de peste 12 milioane de lei, iar termenul de realizare al lucr[rii este de 12 luni.  Potrivit unui studiu comandat de către Primăria Oradea, 53,7 autovehicule trec pe oră prin Parcul Traian.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite