Oradea: Prigoană face o pârtie de schi aproape de Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Prigoană face o pârtie de schi aproape de Oradea
Oradea: Prigoană face o pârtie de schi aproape de Oradea

Orădenii vor avea, începând cu această iarnă, o nouă pârtie de schi, unde să-și petreacă vacanțele sau weekend-urile. Noua pârtie va fi puțin mai departe decât cea de la Arieșeni, însă investitorii promit că va fi mai mare și mai modernă.

CITEȘTE ȘI

Parcul Apuseni, ispită pentru europeni


Pentru a încerca să atragă mai mulți turiști în zonă, în sezonul rece, când majoritatea merg la Arieșeni, unde există deja o pârtie de schi, primăria din Gîrda de Sus (județul Alba) s-a decis să facă o pârtie în comună. "În sezonul rece majoritatea turiștilor merg la Arieșeni, foarte puțini vin la Gîrda", afirmă primarul comunei Gîrda de Sus, Marian Vârciu.

Pârtie de 1.200 de metri lungime

Noua pârtie va fi amplasată la intrarea în comună, dinspre Arieșeni, aproape de sala de sport. Va avea 1.200 de metri, instalție de cablu și teleschi și nocturnă. Teleschiul va fi amplasat pe o porțiune de 400 de metri, în vârful pârtiei. “Am încheiat un parteneriat cu Silviu Prigoană și încă un asociat din București. Noi venim cu terenul, ei cu instalațiile”, explică primarul. Lucrările la pârtie au început deja. Edilul speră ca noua pârtie să fie gata în noiembrie. Investiția se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

Cazare

La baza pârtiei există mai multe pensiuni, cazarea în zonă începe de la 30 de lei pe noapte, iar micul dejun începând cu 12 lei. "Prețurile pentru teleschi și telescaun nu au fost stabilite încă, dar cu siguranță vor fi mai mici decât cele de la Arieșeni", explică primarul Marian Vârciu. La baza pârtiei se va putea închiria echipament. Pârtia de schi de la Gîrda va fi amplasată la aproximativ zece kilometri față de cea de la Arieșeni, spre Alba Iulia.

Pârtie la Arieșeni

Pârtia de schi de la Arieșeni are aproximativ 800 de metri lungime și un grad de dificultate intermediară. Are nocturnă, instalație de zăpadă artificială și teleschi. Sezonul de schi ține din decembrie până în martie. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite