Președintele Ungariei, fost campion olimpic la scrimă, vine la Oradea săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pál Schmitt, noul preşedinte al Ungariei, este așteptat marți la Oradea, la ceremonia de deschidere a anului universitar, la Universitatea Creștină Partium. Acesta se va întâlni și cu reprezentanții Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania.

Președintele Ungariei va ateriza la Aeroportul din Oradea cu o aeronavă specială. Potrivit programului anunţat de către Compartimentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale, Pál Schimtt va vizita Universitatea Partium și va participa la o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia Sfântului Ladislau din Oradea. Preşedintele Ungariei va fi prezent și la Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, unde se va întâlni cu episcopul Bocskei Jozsef și cu predecesorul acestuia Tempfli Jozsef. La vizita președintelui maghiar vor participa și Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Irina Comaroschi, ambasadorul României la Budapesta, şi Oszkar Fuzes, ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

Înlocuit de Tőkés László

Între anii 2004 - 2009, Pál Schmitt a fost membru al Parlamentului European iar la data de 14 iulie 2009 a fost ales printre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European. A renunțat la acest post când a fost numit președinte al Parlamentului ungar, în luna mai a acestui an, în iunie locul său fiind luat de fostul episcop de Piatra Craiului, Tőkés László. La data de 29 iunie 2010, când era președinte al parlamentului ungar, a fost ales președinte al Ungariei, funcție pe care a preluat-o la 6 august 2010. În tinerețe a fost scrimer, câștigând două medalii olimpice de aur, în 1968 și 1972.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite