Preşedintele PDL Bihor a demisionat din fruntea partidului. Citeşte aici scrisoarea trimisă de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Seremi
Ştefan Seremi

Ştefan Seremi, până ieri, preşedintele Partidului Democrat Liberal Bihor şi-a anunţat demisia din frunta partidului. El şi-a motivat decizia ca urmare a unor discuţii avute cu Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, revenit de curânt în PDL, după ce în urmă cu patru ani a candidat din partea PNL.  

Tot mai multe voci susţineau plecarea lui Ştefan Seremi din PDL Bihor. În cursul acestei zile, printr-o scrisoare, deputatul şi-a anunţat demisia din fruntea partidului.

 "Din 1990, am fost membru al FSN care la Congresul din 1992 s-a transformat în Partidul Democrat. Timp de 20 de ani, am activat în staff-ul PD Bihor, având funcţia de prim-vicepreşedinte sau de vicepreşedinte. În decembrie 2010, am primit încrederea majorităţii colegilor, devenind preşedintele organizaţiei judeţene.

Martor mi-e Dumnezeu că am intrat în politică având gândurile cele mai curate şi am încercat, timp de 22 de ani, să nu abdic de la principiile moralei şi ale oricărui om politic responsabil şi demn.

În ultima vreme, o dată cu revenirea în rândurile organizaţiei noastre a domnului Radu Ţîrle, între mine şi domnia sa au intervenit neînţelegeri care riscau să se coaguleze într-un conflict ireconciliabil. Ori, în astfel de situaţii, ţinând cont şi de campaniile electorale care urmează, cineva trebuia să cedeze înainte ca daunele să fie ireparabile. Iată, am decis ca eu să fiu acela. După o chibzuinţă îndelungă, după ce mi-am făcut o autoanaliză fără cruţare am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL.

Îmi permit să formulez o recomandare pentru colegii din PDL Bihor - atunci când va veni momentul politicii porţilor deschise, să instaleze la intrare „paznici destoinici", pentru că o dată cu oamenii de bună credinţă, aşa cum s-a întâmplat şi altă dată, vor intra şi oameni fără caracter, cu gânduri mai puţin curate faţă de partid şi faţă de cei care le  întind mâna.

În sfârşit, este clipa în care îmi exprim o părere de rău faţă de colegii primari, anume că în ultimii 4 ani nu am reuşit să îi susţin, aşa cum aş fi dorit, cu fonduri guvernamentale pentru proiectele pe care le-au propus în folosul comunităţii lor.

În acest partid am crezut, am muncit şi mi-am găsit împlinirea. Pentru mine, a sosit clipa în care ştiu că plecarea este singura soluţie. Chiar dacă ea înseamnă tristeţe, deziluzie, poate chiar o lacrimă. Dar atunci când nu ştii să pleci la timp riscul este devastator - pentru tine şi pentru cei care cred în tine.

Îmi salut colegii, le mulţumesc tuturor pentru că am mărşăluit împreună atâţia ani, umăr la umăr, cu zâmbetul pe buze, dar cu pumnii strânşi şi ochii privind spre ziua de mâine. Pentru că orice speranţă şi orice faptă se întemeiază pe gândul la ziua de mâine", se arată în scrisoare trimisă de Ştefan Seremi.

 De cealaltă parte, Radu Ţârle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, nu se consideră deloc vinovat de plecarea deputatului Seremi, de la conducerea PDL Bihor. „Eu nu am avut niciun conflict cu domnul deputat Ştefan Seremi, şi consider că nu am nicio legătură cu demisia lui de la conducerea PDL Bihor", afirmă Ţîrle.

Unele voci  susţin că democratul-liberal  ar intenţiona să părăsească chiar şi partidul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite