Prefectul de Bihor riscă dosar penal fiindcă a uitat de două contracte cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Gavrilă Ghilea acuzat că face afaceri cu statul
Prefectul Gavrilă Ghilea acuzat că face afaceri cu statul

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a fost sesizat de către Agenţia Naţională de Integritate cu privire la prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea care „a uitat" să treacă în declaraţia sa de interese două contracte pe care le avea cu statul. Valoarea acestor contracte depăşeşte suma de 17 milioane de lei.

Agenția Națională de Integritate (A.N.I) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila săvârşire de către prefectul Gavrilă  Ghilea, a infracţiunii de fals în declarații.

„Acesta a fost informat despre declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile de care beneficiază, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris" se arată în comunicatul postat pe site-ul ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 8 februarie a.c., s-au constatat indicii referitoare la posibila săvârşire de către  Ghilea a infracțiuni de fals în declarații, , întrucât, în declarațiile de avere și de interese, completate și depuse în perioada 2010 - 2011, nu a menţionat două contracte în valoare totală de peste 17.500.000 lei. Totodată a omis să treacă valoarea reală a unui contract încheiat între Centrul de Sănătate "Valea lui Mihai" şi S.C. Construcţii S.A., şi a menţionat eronat veniturile realizate din dividente.

În declaraţia de interese, depusă la data de 02.noiembrie.2010, și în declaraţia de interese rectificativă, depusă la data de 07 iulie a.c.,, prefectul  nu a menționat două contracte încheiate de către firma sa, Construcţii Bihor  cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, de peste 17.500.000 leiÎn cadrul societăţii Construcţii Bihor, prefectul Ghilea deţine calitatea de acționar majoritar, iar soţia sa, Victoria Ghilea , deţine funcția de administrator.

„Domnul Gavrilă Ghilea  a menționat în declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, o valoare mai mică cu 450.000 lei a contractului încheiat între Centrul de Sănătate "Valea lui Mihai" şi S.C. Construcţii Bihor S.A. Valoarea reală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 2.700.000 lei" se mai arată în comunicatul emis de ANI.

Deși, conform evidențelor fiscale, în perioada 2009 - 2010, Ghilea a obținut din dividente venituri de aproximativ 750.000 lei , acesta a menționat în declarațiile de avere, depuse la data de 28.01.2010, 02.11.2010 și 14.06.2011, un cuantum de aproximativ 2.000.000 lei.

A fost dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu privire la posibila săvârşire de către Ghilea, a infracţiunii de fals în declarații.

Citeşte în „Adevărul de Transilvania“ de mâine cum explică situaţia Gavrilă Ghilea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite