Practică plătită în Ungaria, pentru asistenţii medicali debutanţi din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care vor să debuteze cu dreptul în cariera de asistenţi medicali au ocazia de a se înscrie la un curs practic de 16 săptămâni, în oraşul Debrecen din Ungaria. Aplicanţii selectaţi vor beneficia de pregătire şi de diplome recunoscute în UE, dar şi de 150 de euro pe lună, bani de buzunar. Doritorii trebuie să vorbească fluent maghiara şi engleza.

Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium (ATSP), prin programul sectorial Leonardo da Vinci, parte a Lifelong Learning Programme, anunţă startul proiectului intitulat „Pregătire vocaţională pentru asistenţi medicali debutanţi în Debrecen". Pregătirea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen. Durata proiectului este de 16 săptămâni, între 9 ianuarie şi 29 aprilie 2012. „Persoanele vizate  sunt tineri licenţiaţi în asistenţă medicală (asistenţi medicali, infirmieri), interesaţi şi pricepuţi în domeniul asistenţei medicale, care încă nu au avut posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în domeniul studiilor deja terminate", a spus Tarr Sandor, preşedintele ATSP.

Practică în Ungaria

Scopul proiectului este acela de a le oferi participanţilor posibilitatea unui exerciţiu practic de 16 săptămâni, perioadă în care tinerii aleşi vor învăţa metode medicale noi, aplicate în sistemul sanitar, şi vor câştiga experienţa practică de care au nevoie pentru a opta cu şansă la un post în domeniu. „Cei care doresc să candideze au posibilitatea de a alege între trei domenii de asistenţă medicală: anestezie-terapie intensivă, chirurgie şi obstetrică-ginecologie", a mai spus Tarr Sandor. Experienţele acumulate vor fi de nivel internaţional, recunoscute prin emiterea unui document Europass Mobility, document cunoscut şi acreditat în UE şi în afara acesteia.

Gratuit

Proiectul va fi demarat de Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium din România, partenerul maghiar fiind Asociaţia pentru Civili şi Studenţi din Hajdusag. Mobilitatea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debrecen. Toate costurile vor fi acoperite de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Costurile ce ţin de cazare, mese, transport (local şi internaţional) vor fi asigurate din bugetul alocat proiectului. În plus, fiecare participant va beneficia lunar de 150 Euro bani de buzunar.

Cerinţe

Aplicanţii trebuie să cunoască limbile maghiară şi engleză, la nivel conversaţional, şi să fie absolvenţi ai specializării de asistenţă medicală (facultate, studii postliceale sau alte forme de învăţământ de lungă durată). Persoanele interesate pot aplic completând un CV şi un Formular de candidatură, de pe site-ul  www.pihe.ro. Termenul limită pentru înscrieri este duminică, 4 decembrie, orele 24.00.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite